La Crònica del Martí Odriozola

Data: 24/05/2021

Autor: Martí Odriozola

El Sants naufraga al camp del Valls (2-0), però tindrà el primer match-ball per la permanència el diumenge que ve

Els santsencs no van estar inspirats al Vilar i van caure amb dos gols de Prades al final de la primera i de la segona meitat. El conjunt blanc-i-verd, que va fallar un penal, va trencar la ratxa de tres victòries seguides, però podria certificar la salvació matemàtica diumenge que ve

Dia gris del Sants al Vilar en el penúltim desplaçament de la temporada. Els blanc-i-verds no van tenir el dia, van ser erràtics en atac i van veure com l'eficàcia dels locals de cara a porteria trencava la seva bona ratxa. Calatrava va desaprofitar un penal i va enviar una pilota al pal als primers deu minuts i el conjunt santsenc, que es va anar apagant, va ser incapaç de batre Alejo.

Tito Lossio va apostar per un onze gairebé idèntic al que havia guanyat contra l'Igualada diumenge passat. L'únic canvi va ser el retorn d'Ot, que fa una setmana estava sancionat, en el lloc de Mulero.

I el partit no hauria pogut començar millor pel Sants, que just al minut dos va disposar d'un penal a favor després d'una falta sobre Calatrava que l'àrbitre va xiular i que va aixecar queixes i protestes entre l'afició local. El mateix Cala va ser l'encarregat de xutar des dels onze metres, però Alejo va endevinar-li les intensions i va refusar la pilota. Llàstima. Minuts més tard, Calatrava ho va tornar a intentar amb una rematada des del lateral de la petita després d'un gran control orientat amb el pit per superar la línia defensiva, però va estavellar la pilota al pal. En deu minuts, el Sants havia fregat el gol en dues ocasions, però no havia tingut sort.

La rèplica del Valls va arribar al cap de pocs minuts, amb una jugada individual de Prades, que va superar Abdul a l'extrem dret, va entrar a l'àrea, va regatejar Batalla i, des de l'àrea petita, Antonell va acabar intervenint per aturar una pilota que Batalla va haver d'allunyar. Els locals van reclamar un penal sobre Prades que el col·legiat no va considerar.

El Valls seguia insistint i al minut 12 Antonell va tornar a intervenir per enviar a córner una centrada enverinada de Fabra des de la banda esquerra; la pilota es va anar tancant i Antonell va haver d'estirar el braç per refusar la pilota i impedir que Sergi Gómez, que esperava al segon pal, pogués rematar.Tres minuts més tard, Prades va penjar una pilota al punt de penal i Masqué, tot sol a l'àrea petita, no hi va arribar per ben poc. El Valls fregava el gol.

Per part dels santsencs, Calatrava hauria pogut crear perill en un contraatac després que la defensa blanc-i-verda refusés un córner, però l'últim jugador local li va fer falta al mig del camp, va frenar la cursa del ?19' del Sants i va rebre la groga.

Al tram final de la primera meitat, doncs, el duel es va anar anivellant i el Sants va anar perdent l'empenta que havia exhibit al tram inicial. El Valls ho va intentar amb un parell de pilotes perilloses penjades a l'àrea des del córner i des d'una falta llunyana, però no va estar fi en la rematada.

Qui va estar inspiradíssim va ser Prades al minut 43. Va estirar una jugada a l'extrem dret, va retallar Abdul, va entrar a l'àrea i va batre Antonell amb un xut creuat, col·locat i amb rosca inabastable pel porter visitant. Golàs. I gerra d'aigua freda pel Sants abans del descans.

Ja a la represa el partit va continuar amb una tònica semblant a com havia acabat la primera meitat. El primer avís va ser del Sants al minut 53, amb un cop de cap d'Èric des de la frontal de la petita a la sortida d'un córner que va penjar Calatrava.La pilota va botar i va sortir desviada. La rèplica local va ser cinc minuts més tard, també en un córner que va acabar amb un xut exterior que va sortir molt desviat.

Pel Sants, les dues ocasions més clares van arribar al minut 60 i 68. Primer, Miguel ho va intentar amb un xut arran de terra des de la frontal que Alejo va enviar a córner fregant el pal. Després, Ivan va accelerar una jugada des del cercle central amb una passada mil·limètrica per Thommy, que va guanyar l'esquena a la defensa i des de la frontal de l'àrea va allargar l'assistència al segon pal on apareixia Favio, però Miró va arribar abans que ell per enviarla pilota a córner. El Sants buscava i fregava l'empat.

Per la seva banda, el Valls no va crear gaire perill a porteria d'Antonell. Una de les aproximacions va ser a través d'una falta centrada des de la dreta de la zona de tres quarts que ningú va poder rebutjar, va botar a la frontal de la petita i Antonell va acabar refusant.

Al tram final, el partit es va aturar durant uns minuts a instàncies de l'àrbitre, que va demanar al delegat del Sants, Jordi Cura, que anés a parlar amb alguns dels seguidors del Sants que eren a la graderia després que li ho digués l'assistent. Les versions sobre l'incident no coincideixen: l'acta reflecteix que alguns aficionats van amenaçar i intentar agredir l'àrbitre assistent, mentre que els seguidors asseguren que només el van increpar.

Tornant a la gespa, just al minut 89el Valls va tancar el marcador: Batista va guanyar la posició a Domi, va centrar al segon pal des de la banda esquerra i, tot sol i a plaer, Prades va fer el 2-0.I el Sants ja no va tenir temps de reaccionar.

Amb aquest triomf, els de Joan Pallarès s'aferren a les opcions de salvar-se i el Sants trenca la ratxa de tres victòries consecutives. Després de la victòria del Banyoles al camp de la Montañesa i de l'empat entre el Santfeliuenc i el Figueres a les Grases, els santsencs queden tercers amb 34 punts, dos més que el Figueres (que té un partit pendent), quatre més que el Santfeliuenc i cinc més que el Banyoles. Diumenge que ve els de Lossio rebran el Santfeliuenc a l'Energia: si guanyen i el Banyoles no ho fa, certificaran matemàticament la permanència. El primer match-ball.Dia gran. La salvació en joc.

VALLS: Alejo; Riki, Èric, Miró, Òscar Torre; Giralte, Masqué (Batista, 70'); Prades, Fabra (Gerard Moya, 70'), Plana i Gómez (Aleix Ruiz, 78').

SANTS: Antonell; Rubi (Michu, 88'), Batalla, Èric, Abdul (Domi, 74'); Miguel (Juli, 88'), Ot, Ivan; Calatrava, Guillermo (Thommy, 62') i Favio.

GOLS: 1-0 (Prades, 44') i 2-0 (Prades, 89').

ÀRBITRE: Jordi Serra (Osona). Grogues als locals Òscar Torre, Masqué i Pradesi als visitants Miguel i Abdul