La Crònica del Martí Odriozola

Data: 28/04/2021

Autor: Martí Odriozola

El Sants cau al camp del Santfeliuenc(2-0) i continua encallat

Els santsencs no van fer un bon partit i segueixen sense conèixer la victòria a la segona fase. Un gol de Toro al 40' i un de Guille al temps de descompte van condemnar al conjunt de Lossio, que no va estar inspirat de cara a porteria i vadeixar escapar un gran oportunitat d'encarrilar la salvació

Se les prometia felices el Sants a la segona fase per la permanència a Tercera després d'una segona volta de la primera fase pletòrica i d'arribar al tram decisiu de la temporada amb una ratxa de cinc partits sense perdre. Però la realitat s'ha capgirat i els blanc-i-verds, que no han guanyat cap dels tres últims partits, són l'equip que ha sumat menys punts a la segona fase i ja han assumit que hauran de suar fins al final. L'equip no té la solidesa i la fiabilitat de fa unes setmanes i les tendresa defensiva en algunes fases del joc i la falta de gol han esborrat el coixí de punts que havia aconseguit. El dissabte en va ser un nou exemple.

I és que el duel a les Grases era gairebé una final; un partit ?a caixa o faixa?, deia el Santfeliuenc. S'enfrontaven el tercer i el quart, separats per un punt de diferència, amb l'objectiu de desmarcar-se de les places de descens. I els locals van sortir-ne vencedors merescudament. El Sants no va tenir el millor dia, no va fer una bona primera part i, tot i el canvi de cara al segon temps, no va estar prou encertat per endur-se el premi cap a casa. Caldrà seguir remant per aconseguir la permanència.

D'inici, Lossio va fer tres canvis respecte a l'últim partit contra el Valls: Mulero, Calatrava (que havia complert un partit de sanció) i Thommytornaven a l'onze i Domingo, Miguel i Favio començaven a la banqueta.

La primera arribada de perill va ser del Sants, amb una volea de Guillermo a l'àrea que va sortir per damunt del travesser després d'una pilota allargada amb el cap per Batalla. Però tot i aquest avís, el Sants no va estar bé a la primera meitat i va sortir una mica massa tendre considerant l'escenari del partit. A l'altra porteria, la primera gran ocasió dels locals va arribar al minut 15, amb un xut de Collado des de l'exterior que va sortir fregant el pal de la porteria d'Antonell. Collado va ser, sens dubte, el jugador més destacat del partit i va portar de corcoll a la defensa visitant.

El Santfe es va sentir còmode durant el primer temps i el Sants va tenir dificultats per crear perill. Tot i això, al 32', Guillermo va intentar-ho amb una xilena a centrada de Rubi, però no va estar encertat. Quatre minuts més tard, la rèplica del Santfe va ser amb una falta directa prop de la frontal que va picar Toro i que va sortir fregant el pal esquerre de la porteria santsenca.

I just abans del descans, al minut 40, el Santfeliuenc va traçar un contraatac de llibre i va avançar-se al marcador. La defensa local va refusar un córner centrat a l'àrea, Peña va estirar la cursa a la banda esquerra, va penjar la pilota a l'àrea i Toro, tot sol, va batre Antonell. Cursa impol·luta. Els locals s'avançaven al marcador i obligaven al Sants, un dia més, a buscar la remuntada.Amb aquest marcador i amb la sensació que el Sants no havia complert amb l'esperat, el partit va arribar al descans.

I a la represa, Tito Lossio va sacsejar l'equip amb quatre canvis: van marxar Cura, Abdul, Mulero i Thommy i van entrar Michu, Paz, Miguel i Favio. I el conjunt santsenc va canviar de cara i va recuperar el protagonisme. L'equip va competir més i millor que al primer temps i es va acostar al gol en més d'una ocasió. Tanmateix, es va anar desinflant amb els minuts i el Santfeliuenc va disposar de grans oportunitats per ampliar el marcador.

El primer avís dels locals va ser al minut 5 de la segona; Sani va penjar una pilota des de dreta i Rubi va allunyar-la amb el cap a córner en un refús que va estar a punt d'entrar a la porteria.

Al 10', Miguel va penjar una falta lateral a l'àrea i Paz va rematar al segon pal tot sol, però va enviar la pilota per damunt del travesser. Hi havia fora de joc. Al 16', el Sants va intentar-ho amb una jugada d'atac per la dreta que va culminar Guillermo amb una volea que va sortir per damunt del travesser i set minuts més tard, una rematada de Favio també va marxar per sobre de la porteria.

El Sants hi anava i ho intentava, però no tenia prou sort de cara a porteria. A diferència de l'últim partit, contra el Valls, els jugadors de Lossio trepitjaven l'àrea i tenien arribada, però estaven desencertats en la rematada.

A mesura que els minuts passaven, el Sants anava perdent verticalitat i el Santfeliuenc buscava també la porteria rival. Al minut 70, un dels més actius en l'atac dels locals, Collado, va fer anar de corcoll a la defensa santsenca: va superar els futbolistes visitants, es va plantar a l'àrea, va encarar l'un contra un amb Antonell, però el porter del Sants es va fer gran i va refusar el xut de Collado. Aparició estel·lar per evitar el segon. Però Collado no en tenia prou i volia sentenciar el partit, i quatre minuts més tard va tornar a protagonitzar una jugada personal i el seu xut va estavellar-se al travesser. El Sants patia. Els de Lossio s'havien allunyat de la porteria rival i tenien dificultats per contenir les arribades del Santfe.

I és que Collado va tenir una tercera oportunitat per marcar; va ser al minut 88 després d'un malentès entre Paz i Domingo, que no van aconseguir allunyar el perill, i Antonell va haver d'aparèixer per enviar la pilota a córner.

Poc abans d'aquesta oportunitat, Michu va ser expulsat després de rebre la segona groga per una falta a la zona de tres quarts de l'atac del Santfeliuenc; el davanter, que havia entrat al descans, va rebre dues grogues en 40 minuts.

El Santfeliuenc insistia en atac i buscava la porteria santsenca, cosa que havia allunyat el Sants del perill a l'àrea de Toni i havia complicat la remuntada dels de Lossio. L'àrbitre va afegir set minuts de descompte i el Sants es va bolcar a l'atac i va intentar tirar de feper buscar l'empat. No ho va aconseguir, però el conjunt d'Andrés González va aprofitar que els visitants s'havien llençat a atacar per agreujar la ferida i fer la sentència. En un ràpid contraatac resolt a la perfecció, Guille va fer el 2-0 al minut 95 i va tancar el partit. Un gol que va acabar de desfer les aspiracions santsenques d'aconseguir la remuntada i que, de retruc, pot ser decisiu en el gol average particular en cas d'empat al final de la segona fase.

Després de la derrota, Tito Lossio es mostrava ?emprenyat? a la roda de premsa i reconeixia que no havia reconegut a l'equip durant la primera meitat. El Sants, que no ha començat bé la segona fase per la permanència, ha sumat tan sols un punt dels nou que ha jugat i és l'equip que n'ha sumat menys. Els blanc-i-verds, però, segueixen empatats a 25 punts amb el Figueres, que va caure al camp de la Pobla de Mafumet. Diumenge que ve, els del Camp de Tarragona seran, precisament, els rivals del Sants. El 2 de maig a la tarda, Sants-Pobla de Mafumet, amb el repte de trencar aquesta mala dinàmica que acumula l'equip, sumar el primer triomf de la segona fase i recuperar marge respecte al descens. Queden set finals.

SANTFELIUENC: Toni, Carlos, Joan (Christian, 80'), Mario (Alegre, 56'), Kevin, César, Peña (Guille, 73'), Collado, Sani (Adrián, 73'), Romo i Toro.

SANTS: Antonell; Rubi, Batalla, Cura (Michu, 45'), Abdul (Paz, 45'); Mulero (Miguel, 45'), Ot (Domingo, 72'), Ivan; Calatrava, Guillermo i Thommy (Favio, 45').

GOLS: 1-0 (Toro, 40') i 2-0 (Guille, 95').

ÀRBITRE: Rubén Mancera Antón(Maresme). Grogues als locals Toro i Romo i als visitants Abdul, Ot, Cura i Domingo. Vermella per doble groga al visitant Michu.