La crònica del Martí Odriozola

Data: 09/03/2021

Autor: Martí Odriozola

La Crònica del Martí Odriozola

El Sants deixa escapar dos punts contra el Vilassar (1-1) i jugarà la segona fase per la permanència

El Sants rebia diumenge el Vilassar a l'Energia a la recta final de la primera fase de Tercera Divisió i tenia entre cella i cella l'ambició de mantenir oberta la carambola d'aspirar a la salvació automàtica. Però no va ser així. Un gol al minut 84 va impedir el triomf blanc-i-verd i deixa matemàticament sense opcions als de Lossio d'arribar a la sisena plaça. L'empat contra un aspirant a l'ascens no és un mal resultat, però tal com van anar les coses, deixa un regust agredolç.

L'onze de Lossio va presentar només dos canvis respecte a l'equip que havia sortit d'inici al camp del Figueres feia una setmana: Michu i Guillermo per Favio i Thommy. I l'arrencada del partit va ser favorable al Vilassar, que va tenir més presència a camp contrari i va arribar insistentment a l'àrea santsenca. Els del Maresme van acostar-se a la porteria d'Antonell a través de centrades laterals, de faltes penjades des de l'exterior de l'àrea i de córners, però la defensa santsenca, molt atenta, va poder refusar el perill en cada ocasió. A poc a poc, els jugadors del Sants van anar guanyant espai al camp.

La primera ocasió del Sants va arribar al minut 18; Guillermo va deixar una pilota de cara per Calatrava, però el seu xut de tisorava sortir molt desviat. Era la resposta dels locals després dels primers minuts de domini del conjunt de Peque. A l'altra porteria, la rèplica del Vilassar va arribar al cap d'un minut amb una cursa perillosa d'Eslava des de la banda dreta que va acabar amb un xut fregant el pal. Els jugadors blanc-i-verds van reclamar una falta prèvia sobre Batalla que l'àrbitre no va xiular.

Ara bé, l'oportunitat més clara va arribar al minut 27. Rubi va penjar una pilota a l'àrea, Ivan va controlar-la amb el pit a la frontal i va rematar amb una xilena amb tota la intenció que va obligar Montiel a estirar-se per enviar el xut a córner. Era el gol de l'any. Abans de la mitja part, Varese va provar-ho amb un xut de volea des de la frontal després d'un refús de la defensa, però la rematada va sortir desviada. Amb la igualtat a zero i després d'una arrencada potent del Vilassar i d'un Sants que havia anat de menys a més, el partit va arribar al descans.

A la represa, el Sants va sortir millor i va intentar aconseguir el domini del partit. Als primers minuts del segon temps Ivan i Paz van acostar-se a la porteria rival, però qui va aconseguir avançar els santsencs va ser Calatrava al minut 61 gràcies a una gran connexió amb Ivan. El ?8' del Sants va buscar en profunditat a Cala, que va controlar bé la pilota a dins de l'àrea davant de Canelada, va fer un bon retall i va superar a Monti amb un xut al pal curt. Era el quart gol de Calatrava aquesta temporada.

Després del gol, el Vilassar va posar la por al cos dels blanc-i-verds amb una jugada per la banda dreta que es va estavellar al pal. Tanmateix, el Sants no es va descol·locar i no va cedir ni la pilota ni el domini als visitants. I en una jugada desafortunada, els de Pequevan aconseguir empatar. Pluvins va penjar una pilota a l'àrea des del mig del camp, Antonell va sortir a caçar-la, se li va escapar i Eslava la va recollir per rematar a porteria buida. La seva rematada va tornar a topar-se amb el pal, però entre Batalla i Paz no van aconseguir allunyar el perill i des de la frontal de la petita Carlos Cano no va fallar i va fer el gol de l'empat. Una gerra d'aigua freda quan faltavensis minuts pel final.

Semblava que el partit quedava resolt i que el Sants patiria per conservar el punt, però després d'encaixar l'empat, els de Lossio ho van seguir intentant i van acostar-se al segon gol. Al minut 88, Guillermo va deixar la pilota de cara per Ot, però la defensa va tapar el xut del migcampista des del punt de penal.I ja en l'última jugada del partit, Mulero va entrar a l'àrea amb perill, però la seva rematada va sortir fregant el travesser. I el Sants no va tenir temps per més.

Al final, doncs, l'empat impedeix al Sants seguir aspirant a la sisena plaça i confirma, matemàticament, que els de Lossio jugaran la segona fase per la permanència. El Vilassar, per la seva banda, segueix quart a dos punts del Granollers. El Sants, que encadena el tercer partit consecutiu sense perdre, descansa diumenge que ve i tancarà aquesta primera fase al Feliu i Codina i a l'Energia contra el Banyoles. L'objectiu, sumar sis de sis per arribar amb 24 punts a la segona fase i partir d'una bona posició en la disputa per la permanència.

SANTS:Antonell; Rubi, Paz, Batalla, Abdul; Mulero, Ot, Ivan; Calatrava, GuillermoiMichu (Miguel, 76').

VILASSAR: Montiel; Varese, Canelada (Adnane, 73'), Borges, Edu Domingo, Eslava, Carlos Cano, Pluvins, Pep Mateu, Granero (Marc Pascual,89')i Ruy Gama (Ivan Romano,73').

GOLS: 1-0 (Calatrava,61')i 1-1 (Carlos Cano, 84').

ÀRBITRÈ: Marc Pujol Prat (Osona). Grogues als locals Ivan, Batalla i Muleroi al visitant Edu Domingo.