La crònica del Martí Odriozola

Data: 22/02/2021

Autor: Martí Odriozola

Un Sants sense encert en atac i fluix en defensa cau contra el Cerdanyola (1-3) i es torna a estancar

El conjunt santsenc van encaixar el primer gol tot just començar el duel i no va ser capaç de capgirar el marcador. Un gol de Batalla va tornar a posar-lo a dins del partit, però la falta de punteria va acabar-lo condemnant

El Sants continua sense ser capaç d'afrontar-se a marcadors adversos. I ahir el partit se li va posar costa amunt tot just començar. Un gol dels visitants al minut 2 va condicionar tot l'enfrontament i els de Lossio van ser incapaços de crear perill més enllà dels córners penjats a l'àrea i d'alguna jugada exterior ben resolta. El Cerdanyola en va tenir prou amb tres arribades per endur-se els tres punts en un partit amb poques jugades de perill a la porteria d'Antonell.

Lossio va apostar d'inici per un onze gairebé idèntic al de feia una setmana al camp del Granollers, amb l'única novetat d'Erik Pérez a l'atac (l'ex de la Muntanyesa debutava com a titular amb el Sants) en el lloc de Michu. Els altres deu, els ja habituals últimament (a excepció del dia del Girona B, on Lossio va moure una mica la banqueta).

I, en efecte, el partit va començar malament pel Sants, que no va sortir endollat i va encaixar el primer gol tot just al minut 2. Pitu va baixar una pilota penjada a l'àrea des de la banda esquerra i Javi López la va recollir per superar amb el cap a Antonell i avançar els vallesans al marcador. Massa facilitats. La tendresa defensiva del Sants obligava al conjunt blanc-i-verd a remar contra corrent un dia més.

La resposta del Sants la va conduir Calatrava al minut 19, amb un contraatac ràpid que va situar un tres contra tres i que, després de superar Alberto amb un bon retall, va resoldre el mateix Cala amb un xut que va marxar a l'esquerra de la porteria de Manu. L'ocasió del Sants la va replicar, tot just després, el Cerdanyola ?amb més punteria? a l'altra àrea: Servetti va caçar una pilota que procedia d'un servei de banda,va rematar tot sol de primeres des de la frontal de la petita i va situar el 2-0. De nou, el Cerdanyola s'aprofitava d'una defensa massa tova i agafava aire al marcador. Els vallesans havien sigut superiors al tram inicial del partit.

El Sants, però, no es volia donar per mort i cinc minuts més tard va culminar una jugada d'estratègia per reenganxar-se al partit: Miguel va penjar un córner a l'àrea, Batalla va rematar la centrada al segon pal i Manu, que va tocar la pilota, no va poder evitar el gol. Batalla s'estrenava com a golejador amb la samarreta blanc-i-verda. L'avión, una jugada assajada habitual des de la cantonada, obtenia ?per fi? els seus fruits. El Sants tornava a entrar al partit i frenava l'embranzida que havia exhibit el Cerdanyola des de l'inici. Des d'aleshores, els santsencs es van mostrar més sòlids sobre el camp i van disposar de més pilota.

Abans del descans, hi va haver arribades i ocasions a cada porteria. Per part dels locals, Erik Pérez va rematar des del punt de penal una jugada embolicada a l'àrea després d'una pilota penjada per Abdul des de la banda, però Manu, ben col·locat, va blocar la pilota sota pals. A l'altra porteria, Jonny va acostar-seal gol amb una rematada molt llunyana al minut 42 recollint un refús de la defensa local, però el seu xut va marxar desviat. Just abans del final, al 44', Favio va provar-ho amb una rematada que va sortir prop del travesser.

A la mitja part, doncs, el Cerdanyola s'imposava per la mínima gràcies a l'eficàcia de cara a porteria. Un encert que li havia mancat al Sants i que només havia exhibit Batalla de cap.

A la represa, el partit va seguir una tònica força semblant. El Sants intentava acostar-se a l'àrea rival, però acabava errant en l'última passada o en la finalització final. Les jugades més perilloses van arribar a través de córners o de faltes penjades a l'àrea. En una ocasió, per exemple, Calatrava va fregar el gol olímpic, però la defensa visitant va acabar allunyant la pilota. Per la seva banda, el Cerdanyola, amb menys pilota que el Sants, arribava amb més perill a la porteria rival i rendibilitzava més les seves aproximacions.

Al minut 56, Rubén ho va intentar amb un xut exterior que Antonell va blocar en dos temps. A l'altra banda del camp, al 63', Calatrava va acostar-se a la porteria de Manu amb dues pilotes penjades a l'àrea. Primer, amb una falta que va centrar, que Miguel va allargar per Favio i que va acabar a córner. Al servei des de la cantonada, Calatrava va penjar la centrada a l'àrea, Èric Ruiz va rematar amb el cap fent botar la pilota a la gespa i Manu va estirar la punta dels dits per enviar l'esfèrica, de nou, a córner.

De manera gairebé consecutiva, els de Toni Carrillo es van acostar a la porteria d'Antonell. Al 64', un xut de Javi López, que va obligar Antonell a estirar-se, va marxar per damunt del travesseri dos minuts més tard, Antonell va refusar una rematada d'Elhadji des de dins de l'àrea.

I al minut 71, el Cerdanyola va tancar el partit. Elhadjiva rebre una pilota a dins de l'àrea del Sants, va connectar una rematada que Antonell va rebutjar, però Javi López va caçar el refús i, amb el cap, va superar per damunt al porter local. Amb ben poca cosa el Cerdanyola aconseguia sentenciar el duel.

El Sants es veia lluny de la remuntada i comprovava com l'esforç fet fins aleshores i les aproximacions de què havia disposat havien sigut insuficients. Abans d'arribar al final, els santsencs van tenir una última ocasió. Calatrava va recuperar una pilota al mig del camp i va connectar amb Thommy perquè aquest filtrés la pilota a l'esquena de la defensa. Favio la va rebre a l'àrea, va rematar al primer toc, però Manu va refusar l'esfèrica amb el peu amb una aturada pròpia d'un porter d'handbol.

Sense temps per més, el Cerdanyola va aconseguir un nou triomf a fora de casa i continua imbatut a domicili. Els de Toni Carrillo empaten a 29 minuts amb el Girona B al capdavant de la classificació, però tenen dos partits menys que els gironins. Per la seva banda, el Sants encadena la tercera derrota consecutiva i perd a l'Energia després de dues victòries seguides contra l'Horta i el Sant Andreu. Els santsencs segueixen cuers amb onze punts, empatats amb el Banyoles i un punt per sota de l'Horta, que té un partit més.

El Sants, que havia exhibit solidesa defensiva en la ratxa de tres partits imbatut del gener, ha encaixat vuit gols en els darrers tres partits. En les set jornades prèvies, el conjunt blanc-i-verd n'havia rebut cinc. El Sants no encaixava tres gols a l'Energia des de l'octubre del 2019, en el 0-3 contra el Granollers.

L'equip de Lossio tancarà aquestes dues setmanes de cinc partits el dijous a l'Energia contra la Grama i el diumenge al Vilatenim contra el Figueres. Queden cinc partits pel final de la primera fase.

SANTS: Antonell; Rubi, Èric Ruiz, Batalla, Abdul (Sergio Paz, 89'); Ot, Miguel (Mulero, 79'); Calatrava, Guillermo (Ivan, 68'), Favio i Erik Pérez (Thommy, 45').

CERDANYOLA: Manu; Jony, Uri, Alberto, Dani Martí; Aliaga (Pinto, 33'), Rubén, Kevin (Sosa, 82'), Servetti (Elhadji, 65'); Javi López i Pitu (Prat, 82').

GOLS: 0-1 (Javi López, 3'), 0-2 (Servetti, 22'), 1-2 (Batalla, 24') i 1-3 (Javi López, 71')

ÀRBITRE: Pau Serrat Susi (Tortosa). Grogues als locals Favio, Calatrava, Abdul i Thommy i als visitants Javi López i Alberto.