Autor: J. C.

U. E, DE SANS - EUROPA
(Camp de la Unió)
U. E. de Sans, 3; Europa, 0.

Sota les ordres de l'arbitre senyor Vela, els equips de l'entusiasme, com són anomenats l'Europa i el Sans, s'han alineat a l'hora assenyalada. Realment, tots els qui anaven a veure aquest partit, tenien l'esperança de veure jugar els dos equips amb ganes de guanyar, i així ha estat realment. El partit ha començat amb un tren enorme, atacant l'Europa furiosament i amb la fe de classificar-se un xic millor que en els partits anteriors, però la defensa del Sans talla les arrencades dels europeus d'una manera admirable, i la pilota és agafada pels davanters unionistes, els quals porten l'esglai a les files europees; i altra vegada la pilota és a la banda del Sans. I així una bona estona: la pilota, anant d'un cap a l'altre del camp, portada per magnifiques arrencades dels davanters, i els defenses dels dos equips, no deixant acostar-los a la porta. Els dos equips juguen amb un entusiasme indescriptible. Es fan magnifiques jugades per part dels dos equips. Pero de mica en mica s'accentua el domini del Sans, les arrencades dels davanters d'aquest equip són més seguides i quan ja feia un quart i mig que jugaven, una fallada d'En Serra, fa que En Martinez resti sol amb la pilota davant de la porta europea i d'un xut ras endinça la pilota a la xarxa
No cal dir que aquest gol produeix en els jugadors i en el públic del Sans un gran entusiasme, Centrada la pilota, torna a atacar la Unió, i En Monleón perd un gol segur llençant a dos metres de la porta una pilota als núvols. La porta de l'Europa és atacada contínuament. Una pilota que En Feliu tira a gol, és treta molt dificultosament per En Sanahuja, que es llança a terra a la ratlla de kick, fent-se un embull de jugadors i restant la pilota prop de la porta, ananthi directament gairebé sola, essent treta pel porter de dins el gol, perd com que el porter l'havia treta una mica fora de la ratlla, l'àrbitre concedeix una «corner. Aquesta decisió de l'àrbitre, d'acord amb el jutge de gol, origina protestes, que creiem infonamentades. La corner, és tirada sense conseqüències. L'Europa es refà un xic i es veuen unes boniques arrencades dels davanters europeus. Fruit d'aquestes és una «corners, i després un cop franc contra el Sans, que En Pedret para molt bé. Ataca altra vegada la Unió, tirant-se dues «corners gairebé seguides contra l'Europa, sense conseqüències. L'Olivella juga un xic dur. En Cros juga bé, però els defenses del Sans tenen una tarda magnífica i En Pedret està colossal, com sempre. Els dos porters han entrat molt en joc, però més En Sanahuja, pel major domini del Sans. Es fan encara, abans d'acabar la primera part, magnifiques arrencades, combinacions primoroses, dues de les quals acaben en corner, contra el Sans. Per miracle no hi ha hagut un gol a favor de l'Europa, portat per En Cros; però també, per miracle, primer En Monleón, i últimament En Rini, no han fet dos gols més. Així, doncs, acaba la primera part, amb el resultat de 1 a 0, a favor del Sans.
La segona part comença a les quatre menys cinc minuts, amb el mateix entusiasme que la primera. Les vistosissimes arrencades dels dos equips són aplaudides pel públic. Unes mans involuntàries davant la porta de l'Europa produeixen algunes protestes contra l'àrbitre, el qual jutja molt bé, no deixant embrutar gens el partit, com algun jugador pretenia, ja que algunes vegades l'entusiasme es traduïa en violències. En aquesta segona part es juga també colossalment, tirant-se un cop franc i una corner contra el Sans, portades per magnifiques arrencades dels davanters europeus. Els jugadors del Sans porten la pilota cap a la porta europea, essent aquesta atacada força estona, la qual cosa dóna per resultat un magnific gol fet per En Monleon d'un xut ras i creuat, que és impossible de parar L'Europa es desconcerta un xic i cinc minuts abans d'acabar el partit una arrencada personal d'En Rini, que fa una passada retrassada a En Monleón, aquest xuta i aconsegueix el tercer i últim gol per al seu equip. El partit ha estat dels millors que hem vist aquesta temporada. El públic ha sortit plenament satisfet, perquè s'ha vist futbol de veritat.
L'àrbitre ha estat completament encertat en les seves decisions.
Dels jugadors, han sobresortit: de l'Europa, Cros i Sanahuja; de la U. E. de Sans, Gularons i Pedret
Els equips estaven constituïts de la següent forma:
U. E de Sans, vencedor: Pedret, Perelló, Balasch, Soligo, Gularons, Calvet, Rini, Martinez, Feliu, Campins i Monleón.
Euroja, vençut: Sanahuja, Serra, Alcoriza, Mejias, Maurici, Pellicer, Bonet, Cros, Olivella i Alcàzar.