Data: 24/11/1924

Font: La veu de Catalunya

(Camp Sabadell)

Sabadell, 1; U. E. de Sans, 2

A l'hora anunciada comença el partit, alineant-se els equips sota les ordres de l'Aramburo arbitre no gaire ben vist a Sabadell per actuacions anteriors. Això va fer que algunes de decisions de l'arbitre fossin protestades una mica lleugerament pel públic sabadellenc.
Contra el Sans i durant bona estona juga aquest equip d'una manera formidable, no veient-se enlloc el vencedor del Barcelona de dimecres, la porta del Sabadell era atacada constantment. Jugant els davanters del Sans amb ganes de vencer. Als cinc minuts de joc una pilota passa fregant el pal de la porta del Sabadell; als 10 minuts una altra pilota que passa a dos dits de la porta, i així contínuament, fins que, als 30 minuts de joc, una falsa sortida del porter sabadellenc val el primer gol per al Sans, entrat per en Feliu. El Sabadell es refà un xic, ocasionant un corner contra el Sans, seguida gairebe immediatament d'un cop franc, que, tirat per en Tena I, passe un xic alt. El Sans torna a atacar, i després d'unes quantes arrancades que es perdien per orsai dels davanters del Sans, una bonica centrada d'en Monleon, que passa per davant la porta, és agafada per en Rini, que la tira a gol, no podent fer res et porter per aturar-lo. Centrada la pilota, el Sans torna a atacar, tirant-se uns corners, contra el Sabadell. Es refa aquest, i és atacada fortament la porta sansenca, veient-se actuar En Pedret d'una manera colossal, la qual cosa li val molts aplaudiments. En un batibull davant la porta d'en Pedret el Sans fa un penal, que és transformat en gol per En Bertran. Encara es fan algunes arrencades per ambdues bandes, entrant en acció els des porters, que bloquen molt bé, tant En Pedret com i En Falguera. Aquest darrer, després de les falses sortides dels primers moments, es transforma, demostrant pasta de bon porter, i acaba el primer temps amb el resultat de 2 a 1 a favor de la Unió Esportiva. Malgrat algunes protestes infonamentades del públic l'Aramburo ha estat encertat en aquesta part.
La segona part comença amb una gran apatia per part dels dos equips que sembla que no juguin els mas teixos jugadors de la primera part. El Sabadell amb tot juga millor que abans, degut segurament a l'apatia del Sans. El dominés alternat, tirant-se quatre corners contra el Sans per dues contra el Sabadell.
Hi ha algunes poques, arrencades per ambdues parts, sense que es vegi res de bo. A causa d'una entrada violenta En Tena II pega un cop de puny a un jugador del Sans i és expulsat del camp per l'arbitre, originant-se algunes protestes. Nosaltres creiem que té raó de treure'l: ja és hora que s'acabin aquestes violències entre els jugadors. L'arbitre reste un xic desmoralitzat per les protestes. Hi ha unes mans involuntàries a l'area fatal de les dues portes que l'arbitre no assenyala, creiem que encertadament. En aquesta segona part; forca avorrida, no es féu cap gol, acabant-se, doncs, el partit amb dos gols a un favor de la U E de Sans.