La crònica del Martí Odriozola

Data: 27/11/2020 21:00

Autor: Martí Odriozola

La pilota aturada i la falta d'encert condemnen el Sants al camp de la Grama (2-0)

L'equip de Lossio va tenir ocasions i arribada a l'àrea rival, però la manca de precisió en els últims metres va fer impossible que pogués sumar punts

El Sants arribava a Can Peixauet enmig del tourmalet de cinc partits en quinze dies i després de dos partits en què els punts s'havien escapat amb polèmica. I ahir l'equip va tornar a competir, va tenir oportunitats, però ?un dia més? va quedar-se sense premi per la falta d'encert en els últims metres. La Grama no va ser especialment superior als blanc-i-verds, però va ser més resolutiva i es va endur la recompensa. Les àrees manen.

D'entrada, Tito Lossio va apostar per remoure l'equip i va fer cinc canvis respecte a l'onze que havia començat a Les Fontetes. Domingo ocupava el lateral dret, Sergio Paz debutava a l'eix de la defensa ?procedent del juvenil del Cornellà?, Ot tornava a la titularitat després de complir un partit de sanció, i Markus i Michu acompanyaven a Calatrava a l'atac.

El conjunt santsenc va plantar cara a la Grama i va presentar batalla, en especial a través de la pressió alta a la sortida de la pilota. Això va permetre a l'equip blanc-i-verd recuperar més d'una pilota en zona de construcció i crear un perill gairebé immediat; el primer avís, per exemple, va ser de Michu al minut 4, però Guiseris va refusar la pilota. La rèplica local va ser al minut 11 a través d'una falta que va blocar Antonell. Una de les ocasions més clares de la Grama va arribar al 16', amb un cop de cap d'Adil des de la frontal de la petita que va obligar Antonell a volar i lluir-se.

Quedava clar que el duel es decidiria a les àrees i que la punteria seria la que acabaria decantant la balança. I la Grama va estar més inspirada. Tot i que cap dels dos conjunts va tenir un domini substancial sobre l'altre, tots dos van arribar amb verticalitat i perill a la porteria rival i el gol hauria pogut caure cap a qualsevol de les dues bandes. I si al minut 28 Caltrava va enviar una falta propera a la frontal fregant el pal i poc després Miguel va provar-ho amb un xut exterior que va sortir per damunt del travesser, al 37' Óscar va rematar al segon pal una falta lateral centrada a l'àrea i va avançar els locals. La llei bàsica del futbol.

El Sants no va desistir i abans del descans va buscar l'empat. I va ser-hi a prop en dues ocasions. Primer, al 38', en una bona combinació entre Calatrava i Michu prop de la frontal que va acabar amb una rematada de Cala que es va passejar per l'àrea i va marxar desviada. I just abans del final, un atac de Markus des de l'extrem dret va acabar amb un xut massa creuat que es va estavellar al pal. La precisió desigual de cara a porteria queda il·lustrada al marcador: el Sants hauria de tornar a remar a contracorrent.

La segona part va mantenir un guió força semblant, tot i que després del segon gol de la Grama el Sants va prendre el protagonisme i va erigir-se amb la batuta del joc, amb l'objectiu d'acostar-se a l'empat. Abans d'això, Miguel i Hervías s'havien associat gairebé a la perfecció per aconseguir igualar el marcador; Miguel va detectar molt bé la desmarcada d'Hervías, però el migcampista va caure en fora de joc quan podia controlar la pilota a l'interior de l'àrea per encarar a Guiseris. Cinc minuts més tard, una falta centrada a l'àrea del Sants des de l'esquerra va embolicar-se, va quedar enmig de defenses i davanters, fins que la pilota, entre les cames d'uns i altres, va arribar al capità Juan Carlos que es va girar i va situar el 2-0 al marcador. La Grama treia petroli de les jugades a pilota aturada.

A partir d'aquí, el Sants va entomar el repte de fer una passa endavant per buscar una remuntada que es pressuposava difícil. Tot just després del segon gol local, Tito Lossio va fer entrar Abdul i Gabaldón per mirar de tenir més presència a camp contrari. I l'aparició d'Abdul va permetre, almenys, tenir més arribada per la banda i penjar més pilotes a l'àrea.

El Sants ho va seguir intentant amb més cor que cap, amb més alè que ordre, però va tenir les seves oportunitats. Al minut 87, els jugadors van reclamar unes possibles mans a l'àrea de la Grama, però l'àrbitre no va veure res. I ja en temps de descompte, Guiseris va rebutjar un xut d'Èric des de dins de l'àrea i el xut de Miguel des de l'exterior després de repescar la pilota va tocar el pal i va sortir fora. El Sants hi va anar fins al final.

Però no hi va haver temps per més i l'equip de Lossio va quedar condemnat, un diumenge més, per la falta d'encert entre els tres pals i va tornar cap a casa amb les mans buides. I ja van setze derrotes consecutives a domicili. La Grama, per la seva banda, havia aconseguit els dos primers gols a Can Peixauet i va sumar el primer triomf del curs a casa. El conjunt de Juanma Pons, que ja ha aconseguit nou punts, se situa cinquè.

Després d'aquesta nova desfeta, el ritme de competició pel Sants no s'atura i la propera parada serà en menys de 72 hores. Diumenge al matí l'equip santsenc rebrà el Figueres a l'Energia, en un nou duel contra un rival previsiblement de la lliga del conjunt blanc-i-verd on puntuar serà encara més important.

FE GRAMA: Guiseris; Michel, Juan Carlos, Víctor Díaz, Peña (Linares, 36'); Franco, Yeray (Machuca, 64'), Roger (Lucas, 79'), Ángel (Montalbán, 79'); Adil i Óscar.

SANTS: Antonell; Domingo (Abdul, 67'), Èric, Sergio Paz, Cura; Hervías (Telmo, 83'), Ot, Miguel; Calatrava, Markus (Guillermo, 76') i Michu (Gabaldón, 67').

GOLS: 1-0 (Óscar, 37') i 2-0 (Juan Carlos, 67').

ÀRBITRE: Víctor Manuel Sánchez Rico (Baix Llobregat). Grogues als locals Víctor Díaz, Roger, Óscar i Montalbán i als visitants Michu, Sergio Paz, Tito Lossio (entrenador), José Gimbel (entrenador de porters) i Miguel.