La crònica del Martí Odriozola

Data: 15/10/2019

Autor: Martí Odriozola

El Sants millora la imatge al camp del Terrassa, però perd (2-0) i encadena la cinquena derrota consecutiva

L’equip de Tito Lossio va recuperar part de les sensacions perdudes des de fa setmanes i, tot i mantenir-se dins del partit gairebé fins al final, va acabar caient contra un Terrassa que va jugar millor en la segona meitat. Dos gols egarencs a l’inici i les acaballes de la segona part van sentenciar l’equip santsenc, que seguirà en zona de descens.

El Sants necessitava la redempció després de la desfeta contra l’Europa de l’última jornada. I l’Olímpic de Terrassa era un camp complicat. Els santsencs, però, van reconciliar-se parcialment amb el joc i amb la proposta col·lectiva, però, tot i que no van posar les coses fàcils al Terrassa, van tornar a punxar i ja acumulen més d’un mes sense puntuar.

De cara a l’onze, Tito Lossio va recuperar la línia de quatre al darrere, amb Picolo i Cura com a centrals, Sergi Casals al lateral esquerre i la novetat de Sergi Vicente –fins fa poc lesionat i procedent d’un equip de les Canàries– al lateral dret, en el lloc de Fabregat. Mulero, Guille i Sergio formaven el mig del camp i a dalt, una línia ofensiva amb Navarro, Fran i Sumarroca.

El partit hauria pogut començar molt bé pel Sants; Navarro va pescar una pilota entre la defensa, va entrar a l’àrea, va retallar a Viña, però Ortega va aturar la seva rematada. Poc després, el Terrassa va picar una falta des del lateral, semblant a un córner, i Antonell va haver de respondre amb una bona aturada per refusar la pilota.

I el guió de la primera meitat va ser el d’un partit desordenat i força descontrolat. El Terrassa tenia més possessió, però no la traduïa en perill real a la porteria del Sants i els blanc-i-verds treien rèdit de les pèrdues locals per intentar fer mal a la contra. La batalla, durant els primers 45 minuts, no es decantava per cap bàndol.

Al minut 16, Antonell va blocar sense problemes un xut de Kevin i al 20, Mulero va refusar a córner una rematada de Jaume. Pels de Lossio, Sumarroca havia fet prèviament una jugada individual que havia acabat amb un xut desviat des de la frontal i, més tard, Sergio va provar-ho amb una volea des de la frontal després del refús en un servei de córner, però no va estar encertat.

La més clara del Terrassa va ser una centrada al minut 30 que es va passejar per dins de l’àrea i que ningú va poder rematar. Abans del descans, els egarencs van reclamar dos penals a l’àrea del Sants per mans que l’àrbitre no va xiular. I en els últims minuts del primer temps, els santsencs van tenir més presència ofensiva i van arribar a la porteria rival, però no van aconseguir avançar-se al marcador.

Ja a la represa, el Sants no va sortir bé i el Terrassa ho va aprofitar per marcar el primer gol. Àlex Fernández va rematar de cap una centrada des de la dreta i va situar l’1-0 al marcador. En cadascun dels darrers tres partits, el Sants ha encaixat un gol a l’arrencada de la segona meitat. Al cap de tres minuts, Antonell va haver de refusar una pilota a l’àrea en una jugada de perill dels locals i al 53’, l’àrbitre va anul·lar un gol al Terrassa per una falta sobre el porter del Sants en una jugada embolicada a l’àrea santsenca. Al 58’, el Sants va intentar-ho amb una jugada de Navarro i Josele que Ortega va refusar i que tampoc Sumarroca va poder culminar.

El Terrassa va fregar el gol al minut 72, en un contraatac que va resoldre Jaume amb un xut creuat i que es va estavellar el pal. I al 78’, el Sants va servir ràpidament una falta, va centrar des de l’esquerra i Samu, que havia entrat a la segona part, va estar a punt de rematar.

I ja al minut 83, després que Mulero cedís un córner en un mal control, Carlos va rematar a l’àrea la centrada des de la cantonada i va marcar el segon gol, que deixava el partit sentenciat. Els egarencs van acabar el partit controlant la possessió per evitar ensurts i fins i tot van tornar a marcar, però l’àrbitre va anul·lar el gol per fora de joc.

Amb aquesta victòria, el Terrassa suma el quart triomf en quatre partits com a local i els santsencs allarguen la seva mala ratxa. Ja són cinc derrotes consecutives i cap punt a domicili; el Sants i l’Igualada, els dos últims classificats i en zona de descens, són els únics equips del grup cinquè de Tercera que encara no ha puntuat com a visitants. Diumenge que ve, els de Lossio rebran el Granollers a l’Energia amb el repte de tornar a guanyar.

TERRASSA: Ortega; Adrià Pardo, Pelegrín, Carlos, Lucas Viña; Kevin (David López, 75’), Galeano, Àlex Fernández; Kilian (Manu, 85’), Jordi López i Jaume (Domi, 80’).

SANTS: Antonell; Sergi Vicente (Fabregat, 80’), Cura, Picolo, Sergi; Mulero, Guille, Sergio; Fran (Josele, 58’), Navarro (Samu, 73’) i Sumarroca.

GOLS: 1-0 (Àlex Fernández, 48’) i 2-0 (Carlos, 85’).

ÀRBITRE: Josep Ollé Lladó (Tarragona). Grogues al local Viña i als visitants Mulero i Sergi.