Data: 25/01/2016

Font: (enllaç trencat)

Autor: Sergi Ruiz

El Sants goleja (2-4) a casa de l'Abadassenc en un partit boig

Peke, Sergio Navarro i Cuadrillero van capgirar el gol inicial dels de Sant Joan de les Abadesses. Cristian Mulero va fer el gol de la tranquil·litat després que els locals retallessin distàncies.

La prèvia del matx ja feia indicar que el duel entre l'Abadassenc i el Sants seria, si més no, insòlit. Per la coincidència de colors de la samarreta de l'Abadassenc franges negres i blanques amb el blanc de la primera equipació del Sants i el negre de la segona, l'àrbitre va determinar que els santsencs lluïssin la samarreta de la segona equipació dels locals turquesa amb els pantalons i les mitgetes verdes del Sants.

El partit va començar amb un Abadassenc abocat a l'atac intentant marcar amb xuts llunyans. Precisament, des de la mitja lluna va arribar el primer gol dels locals als quinze minuts de joc: Aleix caçava un refús de punys de Carlos i de cop al bot es treia de sobre un potent xut col·locat a l'escaire dret de la porteria del Sants que va fer inútil l'estirada de Carlos.

Els de Tito Lossio no van abaixar els braços davant l'ofensiva rival i van seguir buscant el gol i, dos minuts després el gol de l'Abadassenc, va arribar el premi des dels onze metres. Fran queia a l'interior de l'àrea petita i Peke, amb sang freda, va posar l'empat al marcador xutant el penal a l'estil Panenka.

Amb el matx igualat de nou, cap dels dos equips va poder controlar el partit a plaer ni provar fortuna de manera clara en cap de les dues porteries. Fins que Sergio Navarro va inventar-se l'1 a 2 deixant assegut a Pol Berenguer i Francolí abans de trepitjar àrea per driblar i deixar a terra a Genís i acabar la jugada amb un xut sense angle, ras, tou i col·locat al segon pal que va desfermar l'alegria a la banqueta visitant i a la graderia.

Abans de finalitzar la primera part, seria Cuadrillero el que s'inventés el seu propi gol: una falta enganxada a la línia de la banda dreta a tres quarts de camp executada pel lateral santsenc acabava al fons de la xarxa després de botar davant Genís. En aquell moment, el partit semblava sentenciat.

A la represa, però, el conjunt de Dani Juvany conscients de la complicada situació que viuen al fons de la classificació va tornar a sortir abocat a l'atac, arribant a tancar el Sants al seu propi camp durant deu minuts. La insistència, en aquesta ocasió, també va tenir premi: una centrada rassa des de l'esquerra que no va poder refusar la defensa santsenca el va aprofitar Trulls des de l'interior de l'àrea per retallar distàncies.

La polèmica va arribar instants després per un gol anul·lat a l'Abadassenc per fora de joc que hauria suposat l'empat a 3. Latorre provava un xut des de la frontal que refusava Carlos i Trulls tocava lleugerament endarrere perquè David Martin enviés al fons de la xarxa. L'àrbitre, però, va anul·lar la jugada a instàncies de l'assistent perquè en el xut de Latorre, Trulls estava més una mica més avançat que la defensa i la seva passada enrere quedava invalida per fora de joc.

No va ser fins el minut 80 en què el Sants va fer el 2 a 4 i va poder respirar tranquil. La jugada començava amb una internada a l'àrea de Fabregat que cedia enrere per Crivillés que a boca de canó provava un xut que Genís enviava a córner. El córner, servit baix per Aleix, el rematava Cristian Mulero des del punt de penal amb la punta de la bota.

Una victòria que és la cinquena en els últims sis partits i que deixa el Sants amb 28 punts, allunyat de la zona de descens i a cinc punts del liderat.

ABADASSENC: Genís, Guillem, Francolí, Pol Berenguer (Lluc, 76'), Sergi (Maiki 65'), Aleix (Buba, 85'), Nil Coll (Massegú, 46'), David Martin, Fito (Latorre, 46'), Edgar, Trulls.

SANTS: Carlos, Fabregat, Fran, Alberto (Arbulu, 86'), Picolo, Cuadrillero (Freixi, 65'), Cristian Mulero, Aleix, Peke (Pau, 65'), Crivillés (Oscar, 86') i Sergio Navarro.

GOLS: 1-0 (15') Aleix. 1-1 (17') Peke (p.). 1-2 (22') Sergio Navarro. 1-3 (38') Cuadrillero. 2-3 (50') Trulls. 2-4 (80') Mulero.

ÀRBITRE: Panero Cerezo. T.G.: Als locals Francolí, Guillem, Massegú i David Martin i al visitant Peke.