Data: 19/02/2021 14:00

Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

El Sants cau clarament a Montilivi i suma una nova derrota a domicili

L'equip de Tito Lossio va tenir poques opcions de puntuar contra el Girona B en el partit pendent de la jornada 14. Deu minuts fatídics a l'equador del primer temps van deixar el partit sentenciat pels gironins

Poc a fer va tenir el Sants dimecres al vespre a Montilivi contra el filial del Girona. L'equip de Lossio, sense punteria en atac, va ser massa tendre en algunes accions defensives i va sumar la segona derrota consecutiva. Era un dia complicat, a l'estadi municipal de Montilivi (amb unes dimensions a les quals els jugadors no estan habituats), un dimecres a la nit i després del viatge en autocar des de Barcelona. I un partit que va arribar enmig d'un nou tourmalet de l'equip de Lossio, que haurà d'afrontar cinc partits en dues setmanes.

Fruit d'aquesta exigència física, Lossio va decidir fer canvis a l'onze i va presentar un esquema inicial amb tres cares noves respecte al diumenge al camp del Granollers: Domingo per Rubi, Jordi López per Guillermo i Thommy per Michu. I a diferència del duel de feia tres dies, el partit va començar amb un ritme lent i amb els dos equips ubicant-se al camp i prenent les mides al terreny de joc.

La primera arribada del Sants a la porteria rival va ser tot just al minut 4 amb un cop de cap de Favio que va marxar prop del pal de Jona. Ara bé, una de les ocasions més clares de la primera meitat per part dels santsencs va ser de Calatrava, que es va desfer de dos rivals i es va plantar a la frontal de l'àrea per encarar la porteria. La seva rematada, massa centrada, va acabar a mans de Jona. La resposta a l'altra porteria, al minut 14, va ser de Pachón, amb una jugada des de la dreta; el jugador local es va avançar a Èric, però no va poder superar Antonell amb una rematada al primer pal que Abdul va acabar refusant.

I al minut 21 el Girona va començar a sentenciar el partit. Gonpi va estirar la cursa des de l'extrem esquerre, va superar per velocitat a Domi, va arribar a la línia de fons i va enviar un xut creuat al segon pal que va recollir Pau Víctor just a la línia de gol per empènyer la pilota a la xarxa i avançar els gironins al marcador. Cinc minuts més tard, Arnau es va esmunyir a l'esquena d'Abdul, va rebre una passada en profunditat i amb una rematada creuada, potent i arran de terra que es va colar pel segon pal va ampliar l'avantatge al marcador. I al 31', Joel Priego, amb una conducció des de l'exterior de l'àrea, va culminar l'atac amb un potent xut que va superar Antonell i que va situar el 3-0. El partit es complicava pels de Tito Lossio que veien com en deu minuts s'havien quedat gairebé sense opcions de puntuar. Un dia més, la punteria decantava la balança

i el Girona, amb tres arribades gairebé seguides resoltes amb encert, deixava la feina feta. Abans del descans, Calatrava va tenir una darrera ocasió amb una falta directa a tres metres de la mitja lluna que va blocar Jona.

Ja a la represa, Lossio va sacsejar l'equip i va fer quatre canvis a la vegada amb l'entrada de Rubi, Ivan, Erik i Guillermo. A l'arrencada del segon temps, sí que va semblar que el Sants confiava en la difícil remuntada i buscava el primer gol que retallés la distància, però al conjunt santsenc li va tornar a faltar la punteria. Qui més ho va provar va ser Calatrava, sobretot amb xuts exteriors i des de la frontal que van marxar desviats o que Jona va blocar sense dificultats. A l'altra porteria, Antonell va haver d'aparèixer en més d'una ocasió per evitar el quart gol dels locals. Al 53' va refusar una pilota amb els peus i quatre minuts més tard, va protagonitzar una altra gran aturada després d'una arribada per la banda esquerra.

Per part del Sants, una de les arribades destacades va ser de Rubi. El lateral va penjar una pilota des de la banda dreta, però al final Calatrava i Guillermo no van poder resoldre la jugada des del cor de l'àrea. En general el Sants ho intentava, però no estava inspirat en atac i no trobava la manera de fer tremolar la defensa local. Els minuts van anar passant, el Girona va recuperar la possessió en algunes fases de la segona meitat i, globalment, el conjunt de Vizuete va viure tranquil fins a la conclusió del partit.

El Sants, doncs, es va mostrar incapaç d'entrar dins del partit i va acabar perdent de manera justa per 3 a 0. És la derrota més contundent del Sants des del 4-1 de la temporada passada al camp del Vilafranca, el novembre del 2019. Els de Lossio segueixen cuers amb onze punts, empatats amb el Banyoles i a un punt de l'Horta, que té un partit més. Per la seva banda, el Girona B assoleix el lideratge del subgrup B, però amb dos partits més que el Cerdanyola, que serà el proper rival del Sants el diumenge a la tarda a l'Energia. El Sants arriba al partit després de dues derrotes consecutives que han trencat la bona ratxa que acumulava el conjunt de Lossio a finals de gener. Ara bé, als santsencs els queden sis finals per puntuar, allunyar-se de la cua de la classificació i seguir mirant de reüll el que passa al subgrup A. En el futur immediat, els santsencs tornaran a tenir una setmana completa, que tancaran el dijous contra la Grama i el diumenge al camp del Figueres.

GIRONA B: Jona, Jofre, Resta, Dan, Pachón (Brugué, 58'), Joel Priego (Adrià Gené, 66'), Ferri, Ivan Amoedo (Alex Sala, 75'), Pau Víctor (Turmo, 58'), Gonpi (Benítez, 66') i Arnau.

SANTS: Antonell; Domingo (Rubi, 45'), Batalla, Èric, Abdul; Ot, Miguel (Mulero, 66'); Calatrava, Jordi López (Ivan, 45'), Favio (Erik Pérez, 45') i Thommy (Guillermo, 45').

GOLS: 1-0 (Pau Víctor, 21'), 2-0 (Arnau, 26') i 3-0 (Joel Priego, 31').

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Vallès Occidental). Grogues als locals Arnau i Resta i als visitants Ot i Mulero.