Data: 09/02/1925

Font: La veu de Catalunya

Autor: J. C.

(Camp de la Unió)
U. E. de Sans, 3 (Gularons, 1; Mar. tinez, 1 Rini, 1), - Martinenc, 2 (Lakatos, 1; Alfaro, 1, de penalty).
Com que aquest any tots els partits de campionat tenen interès, una gran concurrència assistí al camp de la Unió, encara que ja es preveia el resultat que dona el marcador. Però, com que aquest any les profecies en futbol han resultat fallides moltes vegades, els camps s'omplen pel que pogués passar. Es una veritat que tothom sap que la Unió Esportiva de Sans és millor equip que el Martinenc; però l'entusiasme amb què el Martinenc juga, li han donat resultats tan esplèndids i es deixa vèncer de tan prim, que realment era poc probable una victòria damunt la Unió, però que no era una cosa impossible. I el resultat de 3 a 2, ho diu ben clar: encara que realment, aquest resultat no demostra pas la tònica del partit, ja que la Unió, en la segona part, ha agavellat la pilota i no l'ha deixada gairebé sortir dels dominis de Pallejà, demostrant-se aquest un porter segur, com poques vegades l'havíem vist, secundat brillantment per la defensa, que ha estat en aquest partit segura, inexpugnable més Mariné que Guillemón; al revés del Sans, que si bé del porter no hi ha res a dir, car Pedret és el porter que tothom coneix (i no hagué pas de treballar molt), la defensa era molt fluixa, i les ocasions perilloses que hi ha hagut davant del Sans, eren culpa de la mala tarda de Borràs; no bastant en Balasch a subsanar les deficiències d'aquell

Sota les ordres del senyor Comorera, els equips s'alinearen en aquesta forma:
U. E. de Sans: Pedret, Borras, Balasch, Soligó, Gularons, Calvet, Rini, Tonijoan, Feliu, Martínez i Monleón.
Martinenc: Pallejà, Mariné, Guillemon, Batet, Besser, Calvo, Urrutia, Villar, Lakatos, Alfaro i Rodríguez.
Comença el partit a un quart de quatre, prenent la sortida el Martinene, però la Unió fa uns avenços, veient-se que pot dominar al Martinenc, perquè el conjunt de l'equip és millor. Les faltes que tenim anotades de l'un i de l'altre equip, diuen com eren les situacions. Es tira un cop franc contra el Martinenc. Un altre cop franc contra el Martinenc, que fira molt bé Gularons, i que va arran del pal. I encara un altre cop franc contra el Martinenc que torna a tirar Gularons, i que entra a la xarxa, entremig de Pallejà i Mariné, valent una «corner», sense resultat, i tirent-se seguidament un altre cop franc contra el Martinene, també sense resultat. Aquest llarg domini de la Unió, del qual són demostració les faltes anotades contra el Martinenc, per cap contra el Sans, acaba amb un gol fet per Martinez. Naturalment, tantes vegades s'ha passejat la pilota per davant la xarxa, que a l'ultim hi ha entrat. Però el Martinenc es reta i la línia davantera d'aquesta equip, està uns moments accorralant la Unió, i com que la defensa d'aquest últim equip no és tan bona com altres vegades, car Borràs no toca ni mig bé cap pilota, malament ho hauria passat Pedret si els mitjos i fins els davanters no haguessin aliat a cercar la pilota a la ratlla de defensa, portant-la altra vegada cap al camp del Martinenc. I la demostració que la defensa de la Unió no era gaire forta, és que el Martinenc, durant aquest curt domini, tira un cop franc, que val el primer gol per aquest equip. Centrada la pilota. aquesta tornava cap al Martinenc, portada en bonica combinació, i la indecisió dels davanters de la Unió els priva de marcar.
El Martinenc, però, fa algunes ràpides incursions, perillosissimes, per la manca de defensa del Sans, que donen un caient bonic al joc, car es passen la pilota molt bé; en una d'aquestes, el Sans incorre en falta en l'àrea fatídica, tirant-se un cop mortal que val el segon gol al Martinenc, acabant-se, doncs, la primera part, amb el resultat de 2 a 2.
La segona part, és un complet i avassallador domini del Sans. Als cinc minuts del joc, Rini fa el gol que dóna la victòria al Sans. Heu's aquí les faltes que tenim anotades, per l'ordre en què es fan: Dues «corner», un cop franc, i una altra corners, un altre cop franc i una altra «corner» contra el Martinenc, per cap falta contra el Sans. El Sans perd un innombrable nombre d'ocasions, entre altres xuts que han tocat als pals i pilotes que han anat a fora. Palleja també n'ha tret moltes. Pedret solament ha tocat una pilota.
Dels jugadors, tots han jugat bé, llevat del defensa de la Unió Borràs, qui no n'ha ensopegat gairebé cap.
En Comorera, malgrat algun descuit, en general bé.